Tentang Kami

Malaysia Sedar merupakan sebuah website yang diuruskan oleh beberapa individu yang ingin menyampaikan maklumat dengan pelbagai naratif kepada rakyat. Keadaan politik semasa menyaksikan ramai dalam kalangan rakyat Malaysia terlalu mudah terpengaruh dengan bahan-bahan yang ada di Internet. Sikap kita yang tidak kritikal terhadap kandungan yang ada di Internet sering melahirkan cara berfikir yang salah. Meluaskan bahan bacaan diharap dapat membantu kita lebih peka dengan isu sebenar yang sedang berlaku.

Kami juga akan menghimpunkan bahan bacaan daripada golongan professional yang pakar dalam bidang masing-masing. Diharapkan pandangan pakar mereka akan membawa pemikiran yang lebih jernih dan berfakta. Apa yang paling penting, kami harapkan pembaca akan sering melakukan perbandingan setiap kali mengikuti apa-apa isu yang berlaku di Internet.

Setakat ini Malaysia Sedar diuruskan oleh beberapa sukarelawan yang percaya perubahan boleh berlaku melalui pembacaan kritikal. Anda boleh menghubungi kami melalui [email protected].